CRIC PhD-fellow Isabel Bramsen co-authors Danish book on conflict resolution – University of Copenhagen

Forward this page to a friend Resize Print Bookmark and Share

CRIC > News > News > Bramsen - Conflict Res...

29 February 2016

CRIC PhD-fellow Isabel Bramsen co-authors Danish book on conflict resolution

Together with Jørn Boye Nielsen (board member, RIKO) and Vibeke Vindeløv (Center for konfliktløsning), CRIC PhD-fellow Isabel Bramsen (chairman, RIKO) has co-authored a Danish textbook on international conflict resolution, International konfliktløsning

Danish abstract:

Denne bog er en grundlæggende indføring i konfliktløsningstilgangen til internationale konflikter fra konfliktoptrapning til deeskalering på elite- såvel som græsrodsniveau.

Bogen introducerer afgørende spørgsmål om konfliktdynamikker, magt, følelser, vold og ikke-vold og beskriver konfliktløsningstilgange fra forebyggelse og fredsbevaring til mægling, fredsopbygning og forsoning.

Endelig fremhæves særligt relevante temaer om medier, køn, civilsamfund og globalt ansvar i forhold til international konfliktløsning. Undervejs eksemplificeres der med relevante cases og præsenteres forskellige teoretiske synspunkter fra psykologi, sociologi, antropologi, jura og statskundskab.

International Konfliktløsning er væsentlig læsning til undervisning, oplysning og arbejde indenfor fred, konflikt, sikkerhed, journalistik og international politik.